taki mus idealnie łączy sie ze smakiem naleśników, ciast itp itp mozna wyliczac bez konca:)
przepis:)
składniki:
- 2.5 kg jabłek (szara reneta lub antoniowka)
- 1 i 1/2 szkl cukru
- cynamon wedle upodobań
- 4 kropelki esencji waniliowej
jablka obieramy ze skorki kroimy na dosyc duze kawalki wrzucamy do garczka i podlewamy szklanka wody smazymy az zaczna sie tworzyc z nich mus na koniec smazenia wsypujemy cukier, mieszamy i chwile jeszcze gotujemy. wylaczamy gaz. dodajemy cynamon i esencje. nastepnie do wyparzonych sloikow przekladamy jablka zakrecamy i stawiamy do gory dnem:)
gdyby kogos interesowalo przystrojenie sloikow :)
wydrukowałam gotowe etykiety:) przykleilam na mleko :) a nakrętkę przystroiłam kawałkiem niepotrzebnego materiału i wstążeczka .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz